Доброволци от БЧК с Коледна мисия за болните деца в Пловдив

...
24.12.2018 / 15:26

20 доброволци от Българския младежки Червен кръст (БМЧК) в Пловдив ще зарадват 100 деца в пловдивски болници с коледни подаръци.

Всяка година БМЧК организира традиционната си Коледна кампания „Кутии на приятелството“. В рамките на кампанията ученици от различни пловдивски училища имат възможност да дарят нови играчки, книжки и лакомства, опаковани и надписани с послания от тях, които след това ще достигнат до децата, принудени да прекарат Коледно-новогодишните празници в болничните заведения на гр. Пловдив.

Коледна кампания на БМЧК през 2018 г. стартира през месец ноември. С желание в кампанията се включиха ОУ „Екзахр Антим I“, СУ „Любен Каравелов“ и ДГ „Мая“. Децата и младежите трескаво подготвяха и събираха играчки, лакомства и книжки. За някои от тях това беше първа проява на дарителски жест. Пловдивската организация на БЧК обедини подаръците и грижливо описа на етикетчета пола и възрастта, за която са подходящи.

На 21 декември доброволците от БМЧК вече бяха в отделението по педиатрия в УМБАЛ „Пловдив”. На 27 декември от 10 часа и на 28 декември в същия час те ще посетят Детската клиника и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги”.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев