Жена откри парчета стъкло в буркан със зелеви сарми, подаде сигнал в БАБХ

Буркан със зелеви сарми
27.12.2018 / 11:14

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вероятно ще изтегли опасна партида буркани със зелеви листа. Случаят е по сигнал на жена, открила стъкла в буркан от марката, съобщи Нова тв.

Юлия Петрова от Пловдив открила парчета стъкла в буркана със зелеви листа, докато се приготвяла традиционните сарми за Бъдни вечер. Тя закупила буркана от голям супермаркет. В последните зелеви листа, които извадила от буркана, тя намерила стъкла. Петрова решила да изхвърли всичките приготвени сарми, както и останалите листа, за да не рискува здравето на близките си. Петрова обаче не подала сигнал до компетентните органи, а се свързала с медии. Зелевите листа са произведени в България.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив д-р Камен Янков посочи пред телевизията, че към момента не е започнала проверка именно защото потърпевшата жена не е подала сигнал.

"Днес обаче проверката ще започне и вероятно опасната партида ще бъде изтеглена от търговската мрежа", обясни той.

Янков призовава хората да подават повече сигнали на дежурните телефони на агенцията, в случай че открият нередности, свързани с безопасността на храните, особено през почивните дни.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев