Сибирско мразовито време ще ни изненада в следващите дни, студът започва от утре

Прогноза за времето
02.01.2019 / 13:22

В първите дни на новата година зимата ще покаже своя характер. Времето ще застудее чувствително, вятърът ще се засили, очаква се да превали и малко сняг. Предстоят ни ледени дни, когато температурите през цялото денонощие няма да превишават 0 градуса.

Средиземноморски циклон ще се формира над Гърция и ще се придвижи на североизток през Егейско и Мраморно море. Това показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.

Превалявания от сняг ще има още в четвъртък над южните планински райони, ще продължат и в нощта срещу петък, после с прекъсвания и в събота и дори в неделя. Не се очакват интензивни валежи, тъй като моделите дават югоизточна траектория на циклона. Най-много се очаква да превалява в крайните югоизточни райони, по Черноморието и в Странджа.

След изтеглянето на този циклон, ще се формира нов, но по-плитък, който отново ще донесе превалявания в събота над южните райони. В следващите дни ще е предимно облачно, с превалявания от сняг, на места ще се образува снежна покривка, но не се очакват сериозни валежи.

Температурите от петък ще се понижават и в следващите дни ще е студено с минимални температури сутрин до минус 10 - минус 12 градуса на места. Дневните стойности също ще останат под нулата в по-голямата част от страната, без крайните източни райони. Ще има ледени дни, когато температурите през цялото денонощие няма да превишават 0 градуса.

Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев