Шефовете на АПИ си купуват луксозни джипове

Договор
04.01.2019 / 21:06

В края на миналата година Агенция „Пътна инфраструктура” е обявила обществена поръчка за закупуването на два нови високо проходими автомобила за нуждите на управлението.

Това е втори опит ръководството на агенцията да се сдобие с луксозни автомобили. Подобна обществена поръчка беше спряна през пролетта.

За изпълнител e избран „Вестауто – М“ ООД, който ще предостави на Пътната агенция джипове „Volkswagen Touareg”, на обща стойност 222 хил. лв. Това става ясно от публикуваните договор, техническо предложение и ценова оферта в сайта на АПИ. От документите става ясно, че фирмата-изпълнител има 60 дни да достави автомобилите.

В съобщение до медиите Агенция „Пътна инфраструктура“ информира, че естеството им на работа изисква наличието подобни коли.

„Двата високо проходими автомобила са необходими за шофиране през зимата и при тежки метеорологични условия, когато трябва да може да се преминава безпрепятствено и безаварийно през високопланински райони, през пресечени терени и участъци в строителство и т. н., което е невъзможно да се осъществи с автомобил, предназначен за градски условия“, пишат от АПИ и допълват, че през миналата година е проведена обществена поръчка за покупката на 51 нови автомобила, които са за областните пътни управления и ще отговарят за зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа.

От Пътната агенция посочват още, че през 2018 г. и 2017 г. са бракувани 117 превозни средства, а над 65% от автомобилния парк на администрацията е над 10-годишен и това налага неговото обновяване.

През 2016 г. подобна обществена поръчка предизвика скандал.

Тогава три луксозни джипа „Тoyota”, които бяха купени за обслужване на държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград, се оказа, че се ползват от Националната служба „Охрана”.

Премиерът Бойко Борисов беше заснет лично да ги шофира.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев