БСП поиска оставки на министри заради проблема с електронните винетки

Корнелия Нинова
05.01.2019 / 13:11

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви на пресконференция, че заради случая с електронните винетки трябва да бъде понесена политическа отговорност, а не чиновническа. Тя заяви, че оставката на министри е задължителна.

поред Корнелия Нинова системата е в пълен хаос, унищожена е правовата държава, правителството не поема отговорност, а за хората остават глобите и напрежението.

Корнелия Нинова, председател на БСП Отново трима чиновници от АПИ ще носят отговорност вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството. За нас оставката на министри е абсолютно задължителна в този случай. Отговорността е политическа, а не на чиновниците заради това, което причиниха на всички.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ и един от съветниците на регионалния министър бяха освободени днес от работа. Така те ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка, се посочва в прессъобщение на пресслужбата на кабинета, разпространено по-рано днес.

Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа. От постовете си са освободени Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Източник: БНТ
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев