Търговци на горива излизат на протест с жълти жилетки

Жълта жилетка
07.01.2019 / 19:12

Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива започва протест на "жълтите жилетки" още тази седмица. Планират се демонстрации във всички големи градове, както и затваряне на няколко граници. Това обяви пред БНР говорителят на Сдружението Симо Симов.

По думите му Законът за горивата поставя неизпълними условия и хората са отчаяни и готови на крайни действия. Протестът не е политически, уточни той.

"В сдружението членуват около 100 фирми. За първия протест сме подготвили над 1000 жълти жилетки”, заяви Симов и добави, че протестите у нас няма да ескалират, като тези във Франция, а ще бъдат мирни.

Той съобщи още, че търсят контакт с "жълтите жилетки" във Франция, за да ги призоват на помощ в България. "Полагаме усилия да докараме част от тях тук. Те да застанат до нас и да подкрепят призива ни за спиране на закона“, обясни Симов.

Превозвачите се опасяват протестът им да не бъде опорочен и в него да се вклинчт хора, които не знаят защо са там. Той обаче призова към него да се присъединят и хора извън бранша. "Искаме да кажем на хората, че не само бизнесът ще пострада, ще пострадат и потребителите, когато се наложи монопол от най-важния енергиен продукт - петрола".

Източник: 24 новини.бг
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев