Министърът на транспорта ще присъства на протеста на превозвачите в Брюксел

Росен Желязков
08.01.2019 / 12:18

Правителството подкрепя исканията на българските превозвачи във връзка с гласуването на промените от пакета „Макрон”. Това се посочва в съобщение на Министерския съвет.

Във връзка с предстоящия протест на превозвачите в Брюксел на 10 януари премиерът Бойко Борисов е провел среща с министъра на транспорта Росен Желязков.

„Ограниченията, които се налагат с пакета „Мобилност”, ще се окажат рестриктивни и изключително затормозяващи за превозваческия бизнес в периферните страни на Съюза и на практика ще го изтласкат от пазара”, посочи министърът на транспорта.

„Ако пакетът бъде приет без поправките, за които настояват българските превозвачи, България и изброените страни ще загубим голяма част от своя икономически потенциал и вътрешния ни продукт, нашите превозвачи ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място, а това е неприемливо за нас като държава”, коментира от своя страна премиерът Борисов.

Росен Желязков лично ще присъства на протеста на превозвачите на площада пред Европейския парламент в Брюксел, а по-късно и на заседанието на транспортната комисия, се посочва още в съобщението.

Към протеста ще се присъединят и превозвачи от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия.

Източник: bTV
Снимка: Ладислав Цветков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев