Красимир Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли

Красимир Каракачанов
08.01.2019 / 14:41

Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод нападението над военнослужещ в село Войводиново, предаде БГНЕС.

Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа, коментира той.

Преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече, добави Каракачанов. Според него, мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.

Министърът на отбраната каза още, че България трябва да спре да се съобразява с всякакви чиновници от Брюксел и правозащитници.

Каракачанов обяви, че предстои операция на военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили, който пострада при побоя във Войводиново и добави, че го е посетил в болница „Св. Пантелеймон“.

Операция ще му бъде направена утре. Той е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите. „Нападателите са го удряли предимно в главата“, обясни Каракачанов и добави, че състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни.

„Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, обяви военният министър, цитиран от „Фокус“.

Красимир Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

Източник: БГНЕС, Агенция Фокус
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев