Българската охранителна рота в Кандахар с висока оценка от Командване „Юг“

Военни
08.01.2019 / 19:55

Българските военнослужещи от състава на 37-ия контингент в мисията на НАТО в Афганистан, които отговарят за организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар, получиха висока оценка от представители на Командване „Юг“ за създадената организация и изпълнението на задачите.

Инспекцията на контролно-пропускателния пункт в зоната за отговорност на българския военен контингент беше извършена от командира на летище Кандахар и заместник-командир на командване „Юг“ полковник Паул Ларсон. В инспекционната група участваха офицери от командването и от батальона за защита на силите на базата в Кандахар, съобщиха от пресцентъра Министерството на отбраната.

Национален командир на 37-ия български контингент, който участва в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“, е полковник Митко Димитров, а командир на охранителната рота на летище Кандахар е майор Калоян Стоянов.

37-ият български военен контингент встъпи официално в изпълнение на своите задължения в мисията на НАТО в Афганистан на 17 декември 2018 година.

Източник: Епицентър
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев