Психиатри казват вменяем ли е Северин Красимиров

Северин Красимиров
15.01.2019 / 11:49

До месец се очаква заключението на вещите лица по назначената съдебно-психиатрична и психологична експертиза на Северин Красимиров, съобщи пред „Монитор“ окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Арестуваният за убийството на журналистката Виктория Маринова 21-годишен ром лежа в психиатричната болница на затвора в Ловеч, където бе наблюдаван и изследван от специалисти, за да се установи дали е вменяем и може ли да бъде съден.

Красимиров e бил върнат от болницата в следствения арест в Русе в петък, уточни окръжният прокурор. След като станат ясни заключенията на експертизата, ще бъдат прецизирани обвиненията. Георгиев не се ангажира със срок за внасянето на обвинителния акт срещу Красимиров в съда.

Искането мъжът да бъде настанен за един месец в психо болницата в Ловеч бе на Окръжната прокуратура в Русе. Като дете Северин е бил диагностициран като лице с умствено изоставане и поради тази причина е учил в помощното училище в Русе до пети клас.

Административният директор и водещ в телевизия TVN Виктория Маринова бе убита и изнасилена на 6 октомври м.г. до бетонната алея край Дунав, докато спортува. Северин Крисимиров бе задържан четири дни по-късно в дома на майка си в Германия.

Източник: Монитор
Снимка: Жанета Йорданова
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев