Скандал в Комисията по отбрана

...
15.01.2019 / 15:15

С размяна на реплики между управляващи и опозиция започна закритото заседание на Комисията по отбрана, която обсъжда предложението да се преговаря със САЩ за изтребители F-16.

Депутатът от БСП за България Славчо Велков предложи да се отложи заседанието или да е открито, защото не всички документи били предоставени на народните представители от комисията. Председателят на комисията ген. Константин Попов опонира, че документите за заседанието са предоставени в петък, а протоколът на комисията, който е в секретната секция на парламента, е на разположение на депутатите.

Велков твърди, че отсъства най-важният доклад на политико-военната група, който е даден в Министерския съвет, но не и на депутатите, за да се запознаят дали има особени мнения в документа.

„Имаме право да се запознаем с този доклад, иначе какво ще обсъждаме”, аргументира се Велков.

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който ръководеше групата обяви, че няма нищо различно в констатациите. Велков обаче го контрира, че не казва истината.

Джейхан Ибрямов ДПС обяви: „По дневен ред е закрито заседанието, защото има информация, която на открито не можем да изкажем”.

Предложението на Велков да се отложи заседанието беше отхвърлено с 8 гласа „за”, 12 „против” и двама въздържали се.

След заседанието на Комисията по отбрана има насрочено заседание и на парламентарната комисия по бюджет и финанси по същия въпрос.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев