Плугчиева за Пирин: В Швейцария има над 7000 км ски писти

Миглена Плугчиева
19.01.2019 / 13:47

В Швейцария има над 7000 км ски писти. Към това се добавят още 5000 ски писти за дълго бягане и отделно 500-600 км само за пързаляне с шейни. Лифтовете са около 2400. Става дума за сериозна инфраструктура, Швейцария на сезон посреща 20-25 милиона туристи.

Това заяви бившият ни посланик в Швейцария и настоящ в Черна гора Меглена Плугчиева по бТВ, като коментира окончателно отменените от ВАС промени в плана за управление на Пирин от края на 2017 г.

Не бива нито да заключваме нашите територии и да бъдат абсолютно недостъпни, нито пък да бъдат унищожени. Не бива да се отива в тези две крайности, подчерта Плугчиева. По думите й в Швейцария няма противоречия между властта и еколозите, защото "всичко опира до диалога".

Това противопоставяне и слагане на два фронта е грешният подход. Сяда се на масата и се търси съответният разумен компромисен вариант, изтъкна Плугчиева.

Тя коментира и предстоящия Световен икономически форум в Давос, на който тази година няма да присъстват ключови фигури като Доналд Тръмп, Еманюел Макрон, Тереза Мей. Плугчиева цитира коментар от швейцарски вестник, който именно поради отсъствията на ключови световни лидери е обявил, че Давос тази година ще бъде като парти за рожден ден, но без участието на рожденика.

„В същото време ми се ще да считам, че Давос ще продължи да играе ключова роля като форум за стратегическа визия за развитието на света”, изтъкна Плугчиева. Тя отбеляза, че форумът дава възможност за много неформални срещи.

България ще бъде представена от премиера Бойко Борисов.

Източник: Факти
Снимка: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев