В Пловдив и Добрич обявиха грипна епидемия

Грип
21.01.2019 / 13:40

В още две области бе обявена грипна епидемия. Това са Пловдив и Добрич. Така областите в плен на заразата станаха десет - Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Шумен и Силистра, съобщава Дарик.

В 593 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

До 22 януари включително е удължена грипната ваканция в 137 училища в област Бургас, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен. В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник - 40.

От днес на обяд до петък включително се обявява и грипна ваканция във всички училища на територията на цялата Добричка област. В петък Регионалният щаб ще заседава отново, за да вземе решение за идната седмица.

И пловдивските ученици излизат в грипна ваканция. От утре 22 януари до петък 25 януари децата няма да ходят на училище. Това съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов.

Източник: Дарик
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев