Областите София и Варна пред грипна епидемия

Грип
22.01.2019 / 12:05

Нарастват случаите на болни от грип у нас. Предстои да бъде обявена епидемия във Варна и в Софийска област.

В грипна ваканция са училищата и детските градини във всички от десетте области, в които вече има обявена епидемия. Това са Пловдив, Добрич, Бургас, Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Силистра, Шумен и Ямбол.

В много от болниците в страната има проблем с настаняването на пациенти с усложнения в следствие на грипния вирус. Допълнителни легла са разкрити във всички болници в десетте области, в които е обявена грипна епидемия, уверяват здравните власти.

Тази сутрин главният държавен здравен инспектор доктор Ангел Кунчев потвърди за bTV, че 5-годишно дете е починало след усложнения от грип в Благоевград.

От МОН информираха, че в 1071 училища и детски градини са преустановени учебните занятия. От днес в грипна ваканция са 194 училища в Пловдивска област, 122 училища във Варненска област и 69 училища в област Добрич. По предписание на РЗИ няма занятия в 97 училища в София-област.

В област Пазарджик не се учи в 122 училища, в 60 училища в област Смолян, в 43 училища в област Ямбол и в 40 училища в област Перник. Последен ден от грипната ваканция са 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора и в 65 училища в Шуменска област.

Източник: bTV
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев