ВМРО тръгва срещу циганизацията

Красимир Каракачанов
22.01.2019 / 14:56

ВМРО предлага основни приоритети за управлението на страната и смята, че фокусирането върху тях осмисля участието им във властта. Това става известно от прессъобщение на партията. От ВМРО настояват за очертаване на следните приоритети - мерки за противодействие на циганската престъпност, противодействие на радикалния ислям, достоен живот за възрастните хора, укрепване на българското национално самосъзнание в страната и извън нея, по-справедливо данъчно облагане на имуществото на богатите.

В средата на мандата на настоящото управление на страната, част от което е и ВМРО, от партията смятат, че е крайно време да бъдат застъпени основни приоритети, за които организацията се бори от години. Сред тях категорично не са личните амбиции, водещи до боричкания на база его между едни или други политически фигури в коалицията "Обединени патриоти" /ОП/, посочват от ВМРО.

Според организацията трябва да спрат скандалите и междуличностните противопоставяния в ОП. Трябва да се потърси единство около общи приоритети и да бъдат постигнати реални резултати в управлението, иначе съществуването на коалицията става безсмислено, смятат от ВМРО.

Според партията е необходима правителствена програма за мерки срещу циганизацията, гетоизацията и произтичащите от това проблеми. ВМРО иска въвеждане на административни наказания "обществено полезен труд" и "задържане под стража" с цел преодоляване на чувството за безнаказаност сред маргиналните общности. Предлагат създаването на единна база данни за социалните помощи и въвеждане на сумарен максимум на годишна база, строг контрол срещу злоупотреби със социални плащания, включително обвързване на получаването им със степента на социализация и грамотност. Искат поощряване на отговорното родителство за сметка намаляване на помощите за деца на несоциализираните групи. От ВМРО искат създаване на доброволни отряди към МВР с цел охрана на обществения ред.

Източник: Факти
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев