Жена от Бобов дол се прави на умряла, предизвиква хаос по пътищата

Христина Стаменкова лежи по пътищата в Бобов дол, за да стопира водачите за пари
23.01.2019 / 09:35

65-годишна жена от Бобов дол ежедневно стопира автомобили по пътищата в общината, правейки се на умряла. Преди броени дни жената дори замерила с патерица водач на автомобил, който отказал да спре.

Случаят с Христина Стаменкова буквално потресе жителите на Бобов дол, които настояват за спешни мерки от страна на институциите.

„Най-редовното изпълнение на Христина е да ляга на пътното платно и да се прави на умряла. Тя дори изскачала пред колите, само и само водачите да й спрат, за да я подпомогнат финансово. Вече всички вдигнахме ръце от нея. Толкова ли няма институции, които да се погрижат за нея? Ако някой я блъсне или стане най-лошото, кой ще е виновен? Тя излиза сутрин рано или вечер, когато е тъмно и няма достатъчна видимост“, обясниха притеснени жители от града.

Оказва се, че Христина няма на кой да разчита. Тя има две деца, дъщеря й е омъжена в друго населено място, а синът й е в чужбина.

„Едва преди седмица Христина е излязла от Психиатрично отделение, но не е насочена за долекуване. Днес проведох няколко срещи. Това, което може да се направи за жената е да се хоспитализира принудително заради това, че застрашава живота на хората и нарушава реда в общината. От там вече, след като й поставят диагноза, може да се изпрати за долекуване. През м. г. й беше предложено от Общината да бъде настанена в Дома за стари хора в Кочериново, но тя отказа“, обяви общинският съветник от Бобов дол, д-р Борис Дашков, който лично се е ангажирал с разрешаването на проблема.

Източник: Монитор
Снимка: За Бобов дол
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев