Отложиха делото по жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заповедта за заличаване на нейната овцеферма като животновъден обект

Административен съд Ямбол
23.01.2019 / 16:25

Делото по жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заповедта на директора на Областната дирекция по безопасност на храните за заличаване на нейната овцеферма като животновъден обект беше отложено, след като днес съставът на Административният съд в Ямбол си даде самоотвод. Това бееше четвъртото поред заседание по делото.

Отводът беше поискан от защитничката на Ана Петрова адвокат Чакърова. По нейните думи без доказателства процесът се опорочава. Единственото доказателство, което съдът прие днес беше заповед с дата 21 януари, която разпорежда да се направи инвентаризация на фермата и съответно на животните, които не са регистрирани. Адвокат Чакърова настоява делото да бъде гледано в друг съдебен район, за да се гарантира безпристрастност при разглеждането на казуса.

Стадото в Болярово е единственото останало живо в огнището на заразата, тъй като стопаните се усъмниха в коректността на взетите проби и не допуснаха ветеринарите да унищожат животните.

Източник: Радио 999
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев