Правят магистрала между Видин и Монтана

...
24.01.2019 / 16:36

В участъка на международен път Е 79 от Видин до Монтана ще бъде изградена автомагистрала, а от Мездра до Ботевград - скоростен четирилентов път. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която проведе работна среща за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград.

Проектът на път от Видин до Монтана е променен от първоначалните планове в автомагистрала, а участъка от Мездра до Ботевград ще бъде скоростен четирилентов, заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Първият участък, който ще започне да се строи, е от Мездра до Ботевград, тъй като е най-напреднал в процедурите, след него започва строителството на пътя от Видин до Ружинци.

„Тази година успоредно с процедурите, които трябва да се извършат по отчуждаванията, ще се проведат и тръжните процедури от АПИ, така че когато се приключи отчуждаването, да има и избран изпълнител. Заради обжалвания на пътя Мездра – Ботевград тръжната процедура се е проточила над една година“, обясни министър Петя Аврамова.

Тя добави, че освен магистрала „Хемус“, двете вертикални отсечки Русе – Велико Търново и Ботевград – Видин са изключително важни за бизнеса и за хората, които живеят в този край.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев