С генератори доставят ток в Сърница заради аварии

Сняг
26.01.2019 / 16:23

Генератори ще захранват с ток град Сърница до отстраняване на множеството аварии в електрическата мрежа, предизвикани от тежкия сняг. Това съобщиха от EVN.

От компанията ще доставят 4 генератора, а в родопското градче до язовир “Доспат“ имат собствен агрегат за критични ситуации. Вече е възстановена е връзката с мобилния оператор „Теленор“ , прекъсната заради аварии по трасето вследствие на обилния снеговалеж в Сърница.

Над 12 часа организирани от общината екипи са се борили с дълбоки над метър преспи по общинските шосета. Пътят за Медени поляни е бил напълно непроходим, но след безсънна нощ и упорита работа вече е отворен, обясни кметът на най-младата община в пазарджишко Неби Бозов. Той увери, че екипът му има пълна готовност за очакваните от сряда нови застудявания и валежи.

Обилният снеговалеж е причина и за аварии по електропреносната мрежа на EVN, където има прекършени от тежестта на снега железобетонни стълбове. Аварийните екипи се придвижват с АТВ и моторни шейни в труднодостъпните места, за да отстранят повредите. Няма данни за бедстващи хора в района.В електропреносната мрежа най-тежкият проблем там е прекъснат 110-киловолтов далекопровод на Електроенергийния системен оператор, който би трябвало да възстановят екипи на оператора.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев