Стив Джобс представи първия Mac преди 35 години

Компютър
26.01.2019 / 16:52

Вече изминаха няколко десетилетия от създаването на първото поколение Mac. Точно на 24 януари, но преди 33 години дебютира хитовото Macintosh 128k предложение, а ние ще ви припомним характерното за Стив Джобс представяне на разработката.

Страхотните видео кадри от събитието биха развълнували всеки почитател на бранда, дори няколко десетилетия по-късно и това е съвсем нормално. Точно този Mac се превърна в един от най-използваните компютри, произвеждани някога и то за значително кратък период от време.

Иновативната идея за устройството идва от Джеф Раскин, като изпълнението на проекта отнема цели 14 години, но какво толкова. Това е един съвсем нормален срок, все пак разработката стартира през далечната 1970-та година, а разногласията относно продажната стойност на продукта между Раскин и Стив Джобс допринасят за забавянето.

Машината дебютира през 1984-га година с графичен интерфейс, при това само за 500 долара, които към днешна дата се равняват на не толкова пренебрежимата сума от 1650 долара, но не трябва да забравяме, че говорим за един съвсем ранен период.

Още снимки от новината

...
...

 

Източник: imagazin
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев