Възстановиха ел. захранването в 11 селища над Велинград и Батак

Зима, сняг
27.01.2019 / 09:51

Възстановено е електрическото захранване в 11-те селища над Велинград и Батак, които прекараха 20 часа без ток, след като обилният снеговалеж прекъсна електропроводи в планината.

Авариите в община Сърница все още се отстраняват, но в момента градът и околните села се захранват с генератори.

Въпреки критичната ситуация, засега не се налага обявяване на бедствено положение, каза кметът на Сърница Неби Бозов:

"Към момента от EVN са направили организация с агрегати, докато се открият авариите. Всички общински пътища вече са проходими. Няма изолирани селища. Най-тежка беше ситуацията по общинския път за Сърница-Медени поляни. Близо 12 часа пробиваме пътя. Имаше над един метър снежна покривка, но и той е отворен, проходим е", каза Бозов.

От EVN са осигурили 10 агрегата за критичните точки в региона, но се препоръчва домакинствата да ползват само най-необходимите електроуреди:

Нивото на река Марица край Белово се е повишило с 80 сантиметра след валежите през последното денонощие. В района на Пазарджик, покачването е с половин метър. Повишение се отчита и при река Тополница, в района на Панагюрище.

Всички водоеми в областта имат достатъчен свободен обем и сериозни проблеми не се очакват, увери началникът на регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" комисар Иван Панайотов.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев