Служителите от Спешната помощ в Горна Оряховица продължават да подават оставки в знак на протест срещу нападението над лекари

Линейки
28.01.2019 / 14:31

19 лекари напуснаха Спешна помощ в Горна Оряховица в знак на протест срещу нападението над медици. Поводът е случай от началото на миналата седмица когато 35-годишна жена нападна с юмруци фелдшера Наталия Армянова. Това е пореден случай на нападение на медик. Лекарите поискаха паник бутони във всички линейки, видео наблюдение във филиалите и охрана, съобщава CROSS.

о отношение на казуса в Горна Оряховица, още в петък министърът разпореди да бъде осигурена и физическа охрана. Днес директорът на филиала за спешна медицинска помощ ще предприеме действия за осигуряване на такава, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева. Тя обясни, че се закупуват нови линейки и ще бъдат предприети действия те да се оборудват с паник бутони. Работи се в синхрон и взаимодействие и с органите на прокуратурата по тези въпроси на територията на цялата страна. В конкретния случай агресивната жена ще бъде глобена с между 1000 и 5000 лева, тъй като е с чисто съдебно минало и не я грози дори условна присъда.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев