Отмениха бедственото положение в Смолянско, остава частично за „Превала“ и с. Мугла

Зимни пътища
28.01.2019 / 18:41

Областният управител на Смолян Недялко Славов отмени бедственото положение в Смолянско като остава само частично за прохода „Превала“, който все още не е пробит. Това става ясно от официално съобщение на администрацията на Славов.

„Считано от 17:00 часа, бедственото положение за област Смолян се отменя. Остава в сила частично бедствено положение за прохода „Превала“, гласи съобщението.

Бедственото положение бе обявено в малките часове на 26 януари от областният управител, след като бе обявено частично бедствие, от страна на общините Смолян и Чепеларе. Причината бе в големият снеговалеж, блокираният зимен курорт Пампорово, няколко прохода, като в десетки села на областта нямаше ток, а до някои и достъп. На този етап обстановката значително се нормализира, но все още няма достъп и до смолянското село Мугла.

Кметът Николай Мелемов със своя заповед също отмени бедственото положение за община Смолян с изключение на с.Мугла, считано от 17:00 ч Той разпореди да се възложат неотложни аварийно-възстановителни дейности за възстановяване проходимостта на улиците и пътищата на община Смолян, гласи пък съобщението на Община Смолян.

Източник: Дарик
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев