Боил Банов: От четири години съм рекетиран с този запис

Боил Банов
30.01.2019 / 12:59

Министърът на културата Боил Банов обяви, че не е опростявал пари на фирмата, работила по "Ларгото", че изнесените записи от Елена Йончева са скалъпени и че от няколко години се опитват да го рекетират с тях.

На брифинг в Министерския съвет Банов заяви, че е готов да подаде оставка мигновено, но когато премиерът Бойко Борисов му я поиска. Министърът на културата каза още, видимо ядосан, че му е обидно това, което се случва и това, което се изнася срещу него. Той поясни, че няма опростени пари, а има искова молба, която е съгласувана от Министерството на културата във връзка с просрочени дейности от страна на фирмата, която е работила по "Ларгото", и сумата, която е в исковата молба е на стойност 750 хиляди лева.

В момента се водят и съдебни дела във връзка с тази искова молба.

Банов определи изнесения днес запис като скалъпена работа и посочи името Ангел Ангелов, който някога е бил служител в министерството и е уволнен от тогавашния министър Вежди Рашидов. Той посочи Ангелов като човека, който е рекетирал от четири години Банов с въпросния запис.

Министърът на културата обяви още, че няма да се поддаде на този рекет и че това са евтини компромати, които не правят чест на никого.

Боил Банов посочи още, че "Ларгото" е изключително важен проект и, ако той е повишавал тон видимо на записа, вероятно е защитавал държавен интерес.

Всеки, който се опитва да дискредитира правителството и Министерство на културата, не му прави чест, допълни още Банов и обобщи, че работата му като министър на културата е важна и я върши достойно, но тя не е всичко за него.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев