До година горивата ще поскъпнат с 1 лв., ако малките бензиностанции ги няма

...
30.01.2019 / 15:22

По всяка вероятност в рамките на година горивата на българския пазар ще поскъпнат с 1 лв., ако малките бензиностанции изчезнат и големите монополизират сектора. Това заяви в „Тази сутрин“ по бТВ говорителят на Сдружението на собствениците на малки и средни бензиностанции Симо Симов.

Дойчин Иванов, член на Управителния съвет на Сдружението на собствениците на малки и средни бензиностанции, обясни, че цените ще тръгнат нагоре, ако фалират малките търговци, тъй като въпросните търговци са много по-отдавна на пазара и присъстват в малки градове и села, където държат по-ниски цени, отколкото големите вериги бензиностанции.

Монополът също така води до много други неща – ще има политически отражения. Този закон (с промените при горивата) създава държава в държавата, абсолютен монопол на единствения производител на горива в България, който определя и диктува цените. Тогава ще се стигне до тотално разчистване и натиск на пазара и не искам да съм на мястото на някое правителство, когато някой ще вдигне цените и хората ще излязат на улицата, посочи Симов.

Той коментира също, че на вчерашното заседание на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата към парламента му е направило впечатление, че председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев е взимал думата по време на заседанието, когато си поиска. „Не можах да разбера кой води комисията – Златев или председателят на комисията Емил Димитров. Това ми говори, че нещата в Народното събрание не са точно такива, каквито са – то да е в ролята на законодателя“, каза Симов.

Източник: Факти
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев