Условна присъда за мъж, продавал чужди коли в Интернет

Темида
30.01.2019 / 16:47

Едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен период получи мъж, извършвал измами с продажба на чужди леки автомобили в Интернет.

К.Д. е признат за виновен за това, че на 15 април 2016 г. във Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у Г. В. от Горна Оряховица, че ще му продаде лек автомобил „Опел Астра“, след като предварително му бъде заплатено, чрез куриерска фирма капаро в размер на 200 лева, с което му причинил имотна вреда в размер на 200 лева, съобщава "Монитор".

К.Д. решил да си набави средства по противозаконен начин - чрез извършване на измами, като публикува фиктивни обяви за продажба на автомобили на атрактивни цени, въпреки, че не е техен собственик, и като иска от кандидат-купувачите заплащане на капаро, чрез куриерски фирми. На 15.04.2016 г. публикувал в интернет сайта обява за продажба на лек автомобил „Опел Астра“, за 2500 лева, снимки на автомобила и телефонен номер за контакт. Пострадалият Г. В. позвънил за обявата. По време на разговора К.Д. обяснил, че автомобилът се намирал в Ямбол и че, ако иска да го купи, трябвало да му изпрати капаро в размер на 200 лева, чрез куриерска фирма. Пострадалият превел поисканата сума, като се уговорили на следващия ден, да се срещнат в Ямбол. Според уговорката, пострадалият пристигнал за да купи колата, но продавача не се появил. Присъдата подлежи на обжалване пред окръжен съд – Велико Търново.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев