Криминална хроника Ямбол - 01.02.2019 г.

Полиция Ямбол
01.02.2019 / 14:01

Служители от ОДМВР-Ямбол иззеха фалшиви стоки на известни марки. Специализираната полицейска операция относно спазване на разпоредбите на ЗМГО, незаконосъобразно използване на защитени търговски марки и знаци без съгласието на притежателите на същите е реализирана вчера в областния град от служители на сектори „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност“. В един от проверените търговски обекти са установени и иззети по надлежен ред спортни стоки, носещи защитени търговски марки и знак, за които търговецът не е представил документи за произход. Работата по случая продължава, образувана е преписка за проверка.

Нарязан тютюн без акцизен бандерол са иззели служители от РУ-Стралджа. Вчера, в хода на полицейска операция, при проверка на два адреса в село Зимница е установено, че обитателите държат акцизни стоки без бандерол – общо около 1,5 кг. нарязан тютюн. По случаите са образувани преписки за проверка в РУ-Стралджа.

 

Полицейски операции:

82 МПС, 121 лица и 24 търговски обекта са проверени в хода на специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и незаконната миграция, проведена вчера за времето от 14:00 ч. до 22:00 ч. на територията обслужвана от РУ-Елхово. В операцията участваха полицейски сили от РУ-Елхово и от Зонално жандармерийско управление – Бургас. От полицейските служители са съставени 3 акта за установени административни нарушения /АУАН/ и са наложени 13 глоби по фиш.

Специализираните операции от този вид се провеждат периодично на територията на област Ямбол.

ОД-МВР-Ямбол
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев