Продължава забраната за строителство на „Арапя” и „Алепу”

Алепу
01.02.2019 / 16:29

Продължава забраната за строителство в къмпинг „Арапя” и плаж „Алепу”, заяви директорът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Иван Несторов.

Издадени са заповеди до кметовете на общините Царево и Созопол да изискат оформянето на необходимите редовни документи за строителните обекти, информира NOVA.

Инспекторите са установили нарушения и на „Арапя”, и на „Алепу”. Било установено, че нямало разрешения за изграждането на временния път на „Арапя”. Под него минава и канализационна система. Кметът на Царево трябва да издаде необходимите документи за отчуждаване на имоти. Ще бъде наказана и фирмата за независим строителен контрол и ако в продължение на една година тя извърши три нарушения, ще бъде отнет лицензът й.

Част от нарушенията на „Алепу” вече са отстранени. Но общинските власти трябва да изискат документация за изграждането на геозащитно съоръжение на първо място и чак тогава да започне изграждането на планирания обект.

Според шефа на ДНСК Иван Несторов няма толкова сериозни нарушения, които да наложат спирането на строителните дейности изцяло.

Източник: nova.bg
Снимка: Лалка Димитрова
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев