Красиви кукли-кукери изработиха на 2 февруари децата, които участват в съботните арт-работилници в Арт-галерия „Седем“

...
04.02.2019 / 11:32

Красиви кукли-кукери изработиха на 2 февруари децата, които участват в съботните арт-работилници в Арт-галерия „Седем“. Модератор на заниманието бе Йоана Баджева.

За да направят своите кукли, децата използваха картонени ролки и чашки, цветни хартии, различни видове прежда, декоративни елементи, и разбира се, своето въображение.

В края на заниманието подредиха изложба със своите ръчно изработени кукли-кукери.

Заниманието бе част от проекта „Празнично преобразяване в Сливенско“ на фондация „Крайница“, финансиран по Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен“. Целта на проекта е да популяризира местните фолклорни обичаи сред децата и учениците на Сливен и да направи традиционните маскарадни форми достъпни за най-малките чрез средствата на изкуството. Проектът включва редица творчески работилници за оцветяване на рисунки, свързани с маскарадната обредност, изработване на кукерски маски, конкурси и др.

Дарителският кръг се осъществява от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“ и фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Развитие на обществените фондации в България", с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".

Още снимки от новината

...
...

 

Снимки: Фейсбук
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев