Разследват родителска небрежност за смъртта на детето във Варна

Стълбище
04.02.2019 / 16:49

Районната прокуратура във Варна е започнала досъдебно производство по случая с починалото дете, което падна през необезопасен парапет от близо 10 метра в местната болница „Света Анна“. Разследването е за извършено престъпление, което касае родител или настойник, който не полага достатъчна грижа за физическото здраве на дете, което е поставено под негово родителство или настойничество.

По случая предстои да бъдат разпитани свидетели на инцидента. На този етап има работно обвинение към младата майка по чл. 182 ал.1 от НК, според което се търси отговорност от родител, който остави малолетното си дете, намиращо се под родителски грижи, без надзор и достатъчна грижа, с което е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие.

Обвинението може да търпи промяна в хода на следствието, коментира говорителят на Районна прокуратура – Варна, прок. Вяра Алексиева.

2-годишният Джанед Василев е бил с двама придружители, дошли на свиждане в родилното отделение в старата сграда на болницата, където стана нещастието. Единият от тях е бил възрастен, а другият - неговата 23-годишна майка. Те били при близка родилка, която излязла на стълбищната площадка пред родилното отделение, тъй като свижданията са забранени, заради грипната епидемия.

Вероятно, по това време на свиждането, младата майка е отклонила вниманието си, а момченцето се е провряло през парапета и е паднало. От болницата отричат да са допуснали небрежност по обезопасяването на перилата. След края на разследването ще бъде сезирана и дирекцията за строителен контрол.

Изследват се всички възможни версии за установяване причините за инцидента. Работата по случая продължава, допълват от прокуратурата.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев