ВМРО-Пловдив издигна Ангел Джамбазки за водач на евролистата

Ангел Джамбазки
05.02.2019 / 16:41

Евродепутатът Ангел Джамбазки бе издигнат от ВМРО-Пловдив за водач на листата на предстоящите евроизбори, съобщиха от политическата организация. Кандидатурата му бе приета на общо събрание с пълно мнозинство от всичките около 200 присъстващи.

Мотивите за номинацията на Джамбазки се изразявали в борбата му срещу рестриктивните мерки, предложени в пакта „Мобилност“ от френския президент Макрон; усилията му за затваряне на външните граници на Европейския съюз; позицията, която той отстоява срещу двойния стандарт в ЕС.

Председателят на ВМРО Пловдив Борислав Инчев изтъкна, че Ангел Джамбазки е най-разпознаваемият български евродепутат, като изброи няколко факта от официалните данни от ЕС: №1 по активност сред българските евродепутати в Европейския парламент, №4 по активност в парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти и №9 по активност сред всички 751 депутати в Европарламента.

Джамбазки е направил 987 изказвания в парламентарна зала и 212 институционални предложения за резолюции, както и е отправил 89 въпроса, изискващи писмен отговор. Като т. нар. „докладчик в сянка“ е изготвил 65 доклада и 70 становища, уточняват още от политическата сила.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев