Скандал в парламента заради делата срещу България в Страсбург

Парламент, гласуване
06.02.2019 / 14:19

Годишният доклад на правосъдното министерство за делата срещу България, заведени пред Европейския съд в Страсбург, стана повод за скандал в парламента.

Равносметката от доклада е - 623 жалби срещу страната за 2017 г., 65 постановени решения, 31 от които - осъдителни. Опозицията се закани да заведе искове срещу политиците, които имат вина именно за осъдителните решения.

„И няма нищо лично, но питам Ви: кога ще заведете дело срещу Бойко Борисов заради това, че заради него бяхме осъдени по едно дело за 55 000 евро? Кога ще изпълните закона и ще заведете дело срещу Цветан Цветанов за 6 дела, по които сме осъдени за 120 000 евро. Интересно ще е”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

„Когато Вие осъдите себе си за "Техноимпекс", тогава питайте Борисов. Когато Вие осъдите Румен Овчаров за „Белене”, тогава питайте Бойко Борисов кога ще осъди Цветанов”, каза в отговор депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов.

„Да възложат на министъра на финансите и той да заведе иск срещу Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Така пише в българските закони и така се учи в първи курс на Юридическия факултет. Всичките ви други шикалкавения са приказки на вятъра и наистина не сте видели още нашето управление. Аз неслучайно се изправям пред гражданите и казвам, че тези искове ще бъдат заведени, независимо към кого са и за кой период за управлението на България се отнасят”, коментира Нинова.

Три пъти ходите на избори през последните 10 години. Три пъти червен картон ви дават. А вас не ви искат. Не на черна, а и на бяла кобила да се качите – винаги ще падате от нея”, отговори депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Източник: nova.bg
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев