Тежък контингент: Двама задържани в Бургас след удари за 322 000 лв.

Георги Чинев
06.02.2019 / 14:31

Двама души от „тежкия криминален контингент“ са арестувани от полицията след кражби за общо 322 000 лева. Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Задържаните са на 41 години, единият е осъждан, другият - реабилитиран. В досиетата им фигурират кражби, документни престъпления, измами. Те са закопчани след поредица от удари в Бургас и Айтос.

Престъпленията са извършени за периода май 2017 - юни 2018 г. Тандемът прониквал в помещенията след пробиване на стени и заглушаване на сигнално охранителните системи. Действали са изключително прецизно. Имали са и много добра логистика и са извършвали предварително проучване на обектите, маршрутите за бягство и пр. Касите пък разбивали със специален инструмент с газ пропан бутан и кислород.

Плячката - 6,5 кг злато е задигната от заложна къща. Досега са събрани доказателства за четири престъпления, извършени от двамата. Има данни, че са крали също алкохол и цигари.

Разследването продължало няколко месеца. В момента се проверява информация и за техни престъпления, извършени в други области, включително и в чужбина, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов. "Това не са обикновени крадци. Имат изключително добро разузнаване и логистика. Вещи са и в техническата част", подчерта той.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев