Кола с 2-годишно дете пропадна в 10-метров скат, момченцето е невредимо

Катастрофа
06.02.2019 / 15:19

Автомобил с дете, паркиран на стръмен участък в района на Университетската болница "Канев" в Русе, е потеглил сам и е пропаднал в 10-метров скат в близост до кея на река Дунав.

Двегодишното момченце било извадено от колата невредимо от собствената му майка и от свидетел на инцидента, който се притекъл на помощ.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден в 12.30 часа. Веднага на мястото пристигнали екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ. Колата била паркирана на стръмния участък от майката на детето.

"Видях автомобила как премина пред мен, прескочи бордюра и пропадна по ската. След него бягаше жена", каза 55-годишният Ивайло Кьосев - свидетел на инцидента.

Колата спряла в храстите и дърветата, на няколко метра от жп линията, по която преминават само товарни влакове.

"Слязохме долу с майката, извадихме детето и заедно се изкачихме", разказа Кьосев.

Детето все пак било откарано за преглед в Спешното отделение на болницата.

Директорът на противопожарната служба комисар Димитър Павлов, който бе на мястото на инцидента, благодари на Ивайло Кьосев за помощта, която е оказал.

Павлов обясни, че предстои с алпийски способ екип на противопожарната служба да обезопаси автомобила, след което с кран колата ще бъде изтеглена на пътя. Движението на влаковете по линията временно е спряно.

Причините за инцидента се изясняват.

Източник: БТА
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев