Варненец ще плува 2,2 км благотворително в ледени морски води

Емил Атанасов
12.02.2019 / 16:37

Варненец ще плува благотворително 2,2 км в помощ на домовете за сираци в морската столица. Плуването, в което Емил Атанасов ще предизвика своите възможности и ще опита да достигне отвъд предела, ще е в събота, 16 февруари, става ясно от фейсбук поканата за събитието.

Плуването ще стартира в 12.00 часа от четвърта буна на варненския бряг. Планираният финал на първа буна е към 13:00 часа. Плувецът ще бъде подкрепен от съпътстващи лодки, медицински екип, спасител и медии, които ще отразят смразяващото предизвикателство.

„С риск за здравето и живота си Емил Атанасов ще се опита да преплува разстоянието от 2200 метра в ледените морски води край град Варна. Разстояние, което е преплувано в смразяващо студени води само веднъж в историята на спорта. Събитието е подкрепено от благотворителна кауза, която има за цел да събере средства за 3 от домовете за сираци във Варна.

Ще може ли Емил Атанасов да достигне отвъд предела за да подкрепи своята кауза? Всеки желаещ да го подкрепи е добре дошъл. Маршрутът и мястото за старт са начертани на картата. Не го пропускайте, зрелището е гарантирано”, отбелязват организаторите.

Източник: Дарик
Снимка: Личен архив, Фейсбук Фейсбук
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев