Варненец се готви да плува час в леденото море

Емил Атанасов
15.02.2019 / 14:39

Да излезеш извън комфортната си зона, да предизвикаш всяко едно сетиво в тялото си и да се изправиш пред психическата бариера, за да докажеш пред себе си, че можеш. Това ще направи 33-годишният варненец Емил Атанасов в събота, 16 февруари, опитвайки се да преодолее разстоянието от 2200 метра в студените морски води.

33-годишният мъж ще се опита да преплува разстоянието от четвърта до първа буна на варненския бряг. По време на смразяващото предизвикателство ще бъде подкрепен от съпътстващи лодки, медицински екип и спасители. Единствената екипировка, с която Атанасов ще се хвърли в предизвикателството, са плувна шапка, очила и бански.

Очаква се младият мъж да прекара един час в морската вода с температура около 6 градуса. Пред Дарик Емил Атанасов разкри, че личният му рекорд е 2000 метра в морска вода с температура 7 градуса, преплувано за 48 минути.

"Това, че има риск, е привлекателното за мен. Харесвам нещата, които са изпълнени с риск, защото това ме кара да се чувствам жив", сподели ентусиастът. За да достигне до нужната форма, варненецът се къпе всеки ден в морето. Той спаси богоявленския кръст във Варна на Йордановден през 2018 г.

Събитието утре е с благотворителна кауза, която има за цел да събере средства за три от домовете за сираци във Варна. Вече е осигурен спонсор, който ще дари половин тон храни за децата без родители.

Източник: Дарик
Снимка: Фейсбук
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев