Жените на Ласкин се съдят за апартамента му

Алекс Сърчаджиева
15.02.2019 / 16:24

Алекс Сърчаджиева влезе в поредна житейска драма. След като на 6 януари, навръх Богоявление, актрисата бе споходена от най-лошото – смъртта на любимия си Иван Ласкин, сега ще трябва да води и съдебна битка за апартамента в столичния кв. "Сухата река", в който двамата живяха и отглеждаха дъщеря си София.

Оказа се, че бившата съпруга на актьора – актрисата Мирослава Гоговска, има намерение да си върне жилището, купено преди двайсетина години по времето, когато още били семейство. Лошото е, че през последните месеци от живота си Ласкин не се сетил да прехвърли дома на Александра по никакъв начин. Затова пред закона Алекс не е наследница на Иван Ласкин, защото те дори нямат брак. Справка с юрист, експерт по семейно право, обаче показва, че имотът няма лесно да се върне обратно в ръцете на Мирослава Гоговска. Причината е, че Мира няма пряко правоприемство върху собствеността на Ласкин, а и не се знае каква част от жилището е изплатила тя, и каква – покойният вече актьор. Въпросът е спорен дори според семейното и наследственото право, коментира пред "Уикенд" столичен адвокат.

Това, което може да помогне на Александра, е фактът, че дъщеря ѝ София е прекалено малка – една на 8, за да бъде оставена без дом, докато щерката от брака му с Мира – Люба, е вече на 22 години. Близки до Алекс разказват, че Ласкин оставил без ясен наследник и няколко банкови сметки, в които имало скромни суми. А и кой би очаквал, че ще си отиде толкова рано.

"Истината е, че през 2006-а Иван брутално изостави Мирослава с дете на ръце, за да свие семейно гнездо с Алекс. Това съсипа бившата му съпруга, която бе принудена да се справя сама с живота без никаква подкрепа от Иван. Затова и сега е така настървена да си отмъсти", коментират запознати с драмата.

Красавицата дотолкова се обидила на мъжа си, че дори не присъствала на погребението. Иван Ласкин бе изпратен в последния си път на 8 януари. Опелото бе в храм "Свети Седмочисленици", а по-късно бе положен в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

Преди време изоставената Мирослава изригна с репликата, че Ласкин не е платил и лев издръжка на нея или на дъщеря им Люба.

"Сама съм я отгледала, издържала съм я в училище и в университета", ядоса се Гоговска. Мира разказала пред приятелки, че само за три години благоверният ѝ изпил до стотинка всички пари, получени от продажбата на нейна наследствена гарсониера в центъра на София. Именно зависимостта от чашката покоси Иван Ласкин една на 48 години. Официалната диагноза е тежка чернодробна недостатъчност, причинена от годините алкохолна злоупотреба.

Източник: Факти
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев