Английски агенти дошли у нас, за да разследват отравянето на Гебрев

Младен Маринов
16.02.2019 / 10:44

Представители на английските служби от вчера са в България, за да работят заедно с колегите си по разследването, свързано с опита за убийство на Емилиян Гебрев”. Това каза вътрешният министър Младен Маринов по време на националното съвещание на МВР.

Той отказа конкретика колко точно британски експерти са тук, както и представители на кои служби са. „Монитор“ обаче научи, че агентите са шестима.

Нямало как при влизането в страната на Сергей Федотов, граничните полицаи да са знаели дали това е негово агентурно име, каза Маринов и отказа повече информация с кого се е срещал Федотов у нас.

През 2015 година, когато е първият подаден сигнал от бизнесмена, е работено само на национално ниво.

В една от почивките по време на съвещанието изявление даде и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. То бе във връзка с обира на банков клон в столицата. От думите му стана ясно, че обирджията е бил сам и е избягал пеша. Той влязъл в банката, извадил оръжие и спрей, заплашил и касиерките и успял да напръска охранителя, след което успял да вземе около 12 000 лева. Парите касиерките сложили сами в торба, която мъжът подал. МВР не знае за извършителя нищо, освен с какво е облечен и с каква приблизителна височина е. Инцидентът е станал веднага след като клонът е отворил.

Ръководството на МВР се събра днес преди обяд на национално съвещание, за да очертае приоритетите си за тази година. Сред обсъжданите проблеми са битовата престъпност и телефонните измами. За да се справи с „Ало измамниците“, МВР обмисля нови подходи, каза вътрешния министър Младен Маринов.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев