30 години затвор за четворното убийство в Каспичан

...
20.02.2019 / 16:47

30 години затвор получи Петър Петров, който уби четирима свои роднини в Каспичан. Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие от 5-членен състав на Шуменския окръжен съд.

Престъплението стана на 26 септември 2018 година в къща в Каспичан. Там бяха открити четири трупа - на възрастни мъж и жена и техните син и дъщеря. За престъплението беше задържан 63-годишния Петър Петров, роднина на семейството. Извършителят направил пълни самопризнания и съдейства на полицията.

В днешното заседание на съда той поиска делото срещу него да се гледа по съкратеното съдебно следствие. Така Петров може да се възползва от намаляване на присъдата си.

В делото като частен обвинител бе конституирана и дъщерята на една от жертвите. Друга роднина поиска 100 000 лева кръвнина.

И в прокурорската пледоария и от служебната защита бе посочено, че отношенията между обвиняемият и жертвите не са били добри. Те имали имотен спор около наследствената къща, в която живеели.

Тя била обитавана от Петров и неговата леля и чичо и често възниквали конфликти между тях.

Според адвокат Сребрин Станчев, който е служебен защитник на Петров, неговият подзащитен е бил подлаган на системен психически тормоз, което е "кумулира някаква енергия в тази насока".

На 24 септември пиян Петров отишъл при чичо си и леля си и след скандал ги убил с малка брадва. Докато си тръгвал в коридора на къщата срещнал техните син и дъщеря и убил и тях. След това се заключил в своята стая.

Сигнал бил подаден от дъщерята на по-младата убита жена, която нямала връзка с нея от 24 септември. След като била придружена от полицаи до дома на семейството, първо открили две тела в антрето, а след това и труповете на възрастните хора. След това случаят се разплел.

През 1989 г. в Смолян Петър Петров, при конфликт, наръгал човек с нож в корема, заради което е бил осъден за опит за убийство.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев