Управляващите обмислят да оставят без заплати бойкотиращите депутати

Пари
21.02.2019 / 15:25

Парламентът започна работа по процедурата за избор на нов състав на Централната избирателна комисия. За втори пореден ден народните представители от БСП не са в залата.

В студиото на „Тази сутрин” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че социалистите са излезли от Народното събрание не заради изборните правила, а заради ратифицирането на протокола за присъединяването на Македония към НАТО.

Днес в кулоарите се заговори за промяна в правилника и депутатите, които не са на работа, да не получават никакви пари – в момента им се събират около 1000 лв.

„Ако инициативата на БСП продължи с месеци, задължително в правилника трябва да въведем нови правила за възнагражденията”, заяви Волен Сидеров. По думите му не са верни твърденията, че социалистите не получават нищо: „Не е вярно, да не заблуждават хората - 1/3, но взимат. Други казват, че не знаят каква заплата взимат, което също е доста неубедително и неоснователно. Не може да не знаеш какви пари взимаш“.

Националистите ще внесат официално предложението си в началото на следващата седмица.

Данаил Кирилов от ГЕРБ коментира, че идеята може да бъде обсъдена на комисия. От ДПС заявиха, че това не е най-важната тема за страната в момента, но са склонни да се включат в обсъждания.

БСП не коментират.

Днес стана ясно, че партиите и представителите на НПО ще имат две седмици, за да номинират нови членове на избирателната комисия, а, по предварителни сметки, на 18-19 март НС ще трябва да избере новия състав.

Отново в рамките на заседанието беше освободена шефката на КФН Карина Караиванова, която отива в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Източник: bTV
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев