Да си спомним за любимия български актьор Джоко Росич

Джоко Росич
21.02.2019 / 23:26

На днешния ден си спомняме за големия актьор Джоко Росич, който си отиде завинаги преди пет години. Освен голям брой роли в киното, след себе си той остави незабравими послания за това какво прави един човек богат и щастлив.

А сред хубавите неща в живота на Джоко Росич беше присъствието на жената и нейната атмосфера, навсякъде.

„Аз винаги съм го казвал това. Ако настъпи някой ден, в който аз няма да харесвам някоя жена или няма да съм влюбен, тогава значи съм умрял, значи съм погребан“, казваше той.

За нас Джоко Росич беше познат като легендарният каубой в киното. Самият той ценеше качествата си на ездач:

„30-35 години съм прекарал на кон и мога да кажа, че съм добър ездач. Даже мисля, че в Източна Европа има само един човек, който беше по-добър от мен и това е моят приятел Гойко Митич. Той можеше да направи с коня каквото поиска“.

Джоко харесваше и ролите на лошия герой:

„Да направиш отрицателен герой и да го изпипаш, да го направиш така, че когато този герой накрая на филма го убиват, на публиката ѝ е жал, че са го убили. Това означава, че съм направил нещо“.

Въпреки че е от смесен произход и се е снимал в сръбски и унгарски филми, Джоко Росич държеше да бъде посочван за българин.

„Когато са публикували интервю с мен, няколко пъти са ме писали югославски актьор, а аз винаги съм предупреждавал да ме пишат български актьор“, казваше той.

Джоко Росич обичаше да ходи на кино и го описваше така:

„На кино се ходи като на църква. Ние с моята жена го правим. Като ходим на кино, задължително след това се отбиваме някъде да ударим по едно малко и да си доразкажем онова, което сме гледали. Ходенето на кино е събитие“.

Големият актьор виждаше своето богатство и щастие в хората около себе си и споделяше, че се чувства късметлия:

„Мен просто ангелът от небето ме е целунал по главата, защото аз никога нищо не съм гонил в живота и никога не съм правил никакви планове“.

Източник: Дарик
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев