Татяна Лолова ще получи награда за цялостно творчество на името на Калоянчев

Татяна Лолова
22.02.2019 / 23:33

Татяна Лолова ще получи наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев на церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира "Златен кукерикон" - на 7 април от 19:30 ч. в Сатиричния театър "Алеко Константинов", съобщават инициаторите.

Извънредната награда за индивидуално театрално постижение е за Ива Тодорова за авторския й моноспектакъл "Приятно ми е, Ива" в Театър 199 "Валентин Стойчев".

За трети път ще бъдат отличени театрални творци, създатели на комедийни спектакли. Това е жест на внимание от трупата на Сатиричния театър към колегите от страната, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена. Трупата на Сатирата не подлежи на номинации и награди.

В категорията "Млада надежда" за "Златен кукерикон - 2019" са номинирани Каталин Старейшинска за ролята й на Белинда в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" от Теди Москов и Симон Шварц, вдъхновени от филма на Еторе Скола "Обичахме се толкова много", в Малък градски театър "Зад канала", Стелиан Радев за Алмавива в "Един безумен ден" от Бомарше в Народния театър "Иван Вазов" и Христина Джурова за Айна в "Семеен съвет" от Кристина Клементе в Театър 199.

Ирини Жамбонас, Параскева Джукелова и София Бобчева си оспорват наградата за женска роля съответно за изпълненията си в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича", "Един безумен ден" и "Ясна поляна" от Миро Гавран в Театър 199.

Валентин Танев, Малин Кръстев и Тончо Токмакчиев са номинирани за отличието за мъжка роля съответно за "Коя гад изяде кашкавала" на Теди Москов в съавторство със Симон Шварц и актьорите от постановката, вдъхновен от филма на Еторе Скола "Грозни, мръсни, зли", в Русенския театър, "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" и "Мрак" от Антон Страшимиров в Бургаския театър.

Номинациите за режисура са за Теди Москов за "Аз обичам, ти обичаш, тя обича", Лилия Абаджиева за "Защото на мама така й харесва" от Жолт Пожгаи в Театър "Възраждане" и Николай Урумов за "Двама съвсем голи мъже" от Себастиен Тиери в Русенския театър.

Постановките на Абаджиева и Урумов са и в надпреварата за най-добър спектакъл заедно с "Камъни в джобовете" от Мари Джоунс под режисурата на Венцислав Асенов, продукция на сдружението "Арт перспектива".

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев