Кукерландия на гости в Сливен

Кукерски маски
26.02.2019 / 13:52

Няколко огромни кукерски маски оцветяват от вчера площада пред община Сливен и предизвикват удивление у малки и големи. Експозицията от гигантски маски е приятелски поздрав от Ямболския маскараден фестивал "Кукерландия" към жителите и гостите на Сливен. Съоръженията са само представителна част артистични инсталации, оформящи "Алеята на маските" – една от основните атракции на международния маскараден фестивал "Кукерландия".

Триметровите страшилища са неизменен и най-обичан символ на фестивала в Ямбол от 2011 година насам. Рогати, космати, зъбати и ушати, те представят в стилизиран вид различни видове маски. Колкото страховити, още повече чаровни – гигантските маски са любимо място за снимки и приповдигнато настроение по време на фестивала.

По традиция и тази година в Ямбол ще се проведе Кукерския фестивал. Събитието ще се състои от 28 февруари до 3 март.

Фестивалът се провежда ежегодно в края на февруари, или началото на март. По мащаб ямболският фестивал е сред най-големите и пищни събития в страната. Кулминацията му е двудневното състезателно дефиле на маскираните от всички краища на България и гости от чужбина.

Още снимки от новината

Кукерски маски
Кукерска маска
Експозиция
...
...
...

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев