Българският външен министър Екатерина Захариева е на двудневна работна визита във Варшава

Екатерина Захариева
27.02.2019 / 11:07

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на двудневно посещение във Варшава по покана на полския си колега Яцек Чаптутович.

Двамата ще обсъдят развитието на двустранните отношения в контекста на 100-годишнината от установяването на дипломатически контакти между България и Полша, съобщава novinite.com.

Първите дипломати на България и Полша ще разговарят по актуални въпроси от дневния ред на ЕС, политиката за сигурност и регионалното сътрудничество. Това може да бъде и общата енергийна сигурност на Европа, особено след сериозното противопоставяне на Варшава на проекта "Северен поток 2" и медийните съобщения, че руската компания "Газпром" ще доставя тръбопроводите за изграждането на българския участък от газопровода "Турски поток".

България и Полша установяват дипломатически отношения през далечната 1918 г. Връзките между двете държави се базират на историческа и културна близост, определени европейски ценности, допълва Информационна агенция „Фокус“. Между България и Полша съществува ефективно и ползотворно взаимодействие в политическата сфера. Поддържа се и политически диалог.

Снимка: Фейсбук
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев