Протест заради изграждането на ограда на болница в Пловдив

Протест
28.02.2019 / 15:05

Граждански протест организираха тази сутрин жителите от блоковете до болница „Свети Пантелеймон" в пловдивския район „Южен". Хората недоволстват от строителните дейности и определените с ограда граници на терена на здравното заведение. Те се оплакват, че са лишени от ползваните досега места за паркиране и не е осигурен достъп на пожарна до жилищната им сграда. Десетки граждани се събраха пред входа на блока на ул. „Пере Тошев" 107.

С плакати с надписи „Данъкоплатци, но без права" и „От 33 декара - дойдоха под терасите ни" протестиращите изразиха притесненията си намерението на ръководството на болницата да изгради 300 места за паркиране на линейки, както и за колите на лекарите и пациентите. Проблемен казус се оказа и това, че според очертаните граници, теренът на общинската болница "изяжда" близо седемметров участък от асфалтирана улица с изградена инфраструктура.

С протестиращите на място разговаря кметът на район "Южен" Борислав Инчев. Управителят на МБАЛ "Свети Мина" доц. Петко Недев се появи по-късно, когато протестът вече приключи. Двамата предстои да проведат разговор, за да се изясни дали може да се стигне до компромисно решение в полза на гражданите. На този етап такова няма, а хората се заканиха, че ще продължат с протестите.

Източник: КРОСС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев