„Булгартрансгаз” поднови проекта „Турски поток”

Газопровод
28.02.2019 / 16:16

"Булгартрансгаз" възобновява процедурата и удължава срока за подаване на оферти за избор на изпълнител за доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура, съобщиха от компанията.

Процедурата беше спряна поради подадена жалба и постъпило във връзка с нея искане за налагане на временна мярка „спиране на процедурата“. С определение 21 февруари на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) жалбата се оставя без разглеждане, прекратява се образуваното производство и искането за спиране на процедурата е оставено без разглеждане. Определението на КЗК не е обжалвано и съответно същото е влязло в сила.

Съгласно разпоредбата на чл. 203, ал. 3 от Закона за обществените поръчки (ЗОП), възложителят спира процедурата до влизане в сила на определение, с което се отхвърля искането за налагане на временна мярка. Към днешна дата, с влязлото в сила определение, са налице всички законови предпоставки процедурата да бъде възобновена.

В тази връзка, възложителят изпрати на 28 февруари за публикуване в Официален вестник на Европейския съюз и в Регистъра на обществените поръчки решение за одобряване на обявление за изменение или допълнителна информация, с което на основание на член от ЗОП определи нов срок за подаване на оферти – 6 март, 17.00 ч. и нова дата за публичното заседание за отваряне на оферти - 7 март , 13:00 часа.

Очаква се решението да бъде публикувано в законовите срокове, веднага след което ще бъде достъпно на Профила на купувача, към досието на процедурата.

Източник: БГНЕС
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев