Постоянен арест за Борислав, обвинен за жестокото убийство на жена си

Полицаи
28.02.2019 / 16:54

41-годишният Борислав Николов, обвинен в убийството на 40-годишната си съпруга, остава за постоянно в ареста. Това реши Варненският окръжен съд, след като прецени, че е налице обосновано предположение, че Борислав е извършител на тежкото умишлено престъпление.

Николов е неосъждан до момента. Заради жалбите на съпругата му за оказано домашно насилие е бил многократно предупреждаван от полицията, разкриха от прокуратурата по време на заседанието.

Тялото на 40-годишната Кремена Николова бе открито на 25 февруари, понеделник, в апартамент на ул.”Никола Кънев” 32, където с Борислав живеели под наем. Причината за смъртта й е мозъчен оток, причинен от множество удари по главата.

Предния ден, в неделя, между съпрузите, които след дни са имали насрочено дело за развод, се разразил поредният скандал. Според служебния защитник на Николов, от страна на обвиняемия е имало три шамара. Това Николов заявил и по време на разпитите, разкри адвокат Енчо Енчев.

По време на съдебното заседание адвокат Енчев посочи, че двамата съпрузи се скарали по повод вземане на дрехи на Борислав от общото им жилище. Свидетели на скандала били хазяинът и хазяйката на двойката.

След скандала Борислав позвънил на майка си, за да изнесат заедно багажа му. След това двамата напуснали жилището и си тръгнали с такси. Според защитата авторството на деянието не е доказано, тъй като след като Борислав напуснал апартамента, съпругата му се е качила при хазаите и е била в съзнание.

„Нямам какво да кажа”, бяха единствените думи на Борислав Николов пред съдията. Ако бъде признат за виновен, 41-годишният мъж може да получи наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Според адвокат Енчо Енчев, влезлите в сила два дни след убийството промени в Наказателния кодекс, наказващи убийството при условията на домашно насилие, се ползват от прокуратурата, за да си прави реклама. Адвокатът направи този коментар по време на съдебното заседание.

В отговор след заседанието говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров заяви, че „това не е реклама, това са факти”. "Действително е необходимо обществото да знае, че домашното насилие е неприемливо, недостойно и дори вече престъпно от гледна точка на нашия законодател", коментира прокурор Лазаров.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев