Самотният колоездач Тодор Андреев стигна България

Тодор Андреев на границата между Сърбия и България привечер на 28 февруари
01.03.2019 / 17:14

Потеглилият на самотно пътешествие с велосипед от Берлин на 21 февруари за връх Шипка за 3 март българин Тодор Андреев пресече границата на Сърбия с родината ни и вече върти педалите към Перник.

По телефона 26-годишният художник сподели, че в дългия над 2500 км преход се е наложило да направя някои промени в предварителния маршрут като причината е била в повреда на джипиеса.

През цялото време е карал при температури далеч под нулата, в Унгария го застигнала снежна виелица и се е наложило да спре за два часа в крайпътно заведение.

Малко преди да влезе по улиците на австрийската столица Виена пък се качил за около двадесетина метра на магистрален път и това му струвало 100 евро глоба от местни пътни полицаи.

На два пъти е пукал гума, наложило се да спира заради счупване държача на националното знаме, а на ГКПП "Калотина" е влязъл привечер на 28 февруари.

„Чувствам се изморен, но не възнамерявам да спирам. Днес целта е да стигна Перник, а утре ще потегля за София по предварителния график. Надявам се късно утре вечер да съм в Казанлък и рано заранта на 3 март да поема по последната отсечка към Паметника на свободата, за да се включа в тържествата по повод националния празник. Благодаря на всички, които ме подкрепяха до сега и на онези, които ще продължат да го правят. Усещането е невероятно, когато хем си сам по пътищата, хем знаеш, че някой далеч от теб те мисли. Благодаря на кръстницата си Валентина Александрова, с която поддържам постоянна връзка и която непрекъснато ме окуражава“, допълни още младият мъж, чийто първоначална идея беше за 10 дни да премине през столиците на 10 държава, за да стигне до старопланинския връх минути преди там да бъдат поднесени венци и цветя на признателност.

Стотици потребители изразиха радостта си от пристигането на Андреев в родината. Сред поздравилите го за ентусиазма не липсваха и такива, които хейтърски изразиха недоверието си, че наистина е преминал по трудния маршрут с велосипеда.

Източник: Монитор
Снимка: Тодор Андреев
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев