Сливенски ученици участваха в Лекоатлетическа щафета “Освободител“, посветена на Националния празник на България – 3 март

Лекоатлетическа щафета
03.03.2019 / 14:30

55-то издание на Лекоатлетическата щафета “Освободител“ се състоя днес в Сливен, посветена на Националния празник на България – 3 март. В спортната надпревара участваха 19 отбора, разделени в три възрастови групи – момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки 8-10 клас и 11-12 клас.

Стартът на първата възрастова група бе даден в 11:00 ч. пред сградата съда. Трасето от 1200 метра бе разделено на 8 състезателни поста и пробягано от отбори, състоящи се от 4 момичета и 4 момчета. Състезателният маршрут продължава по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Цар Симеон“, по ул. „Генерал Скобелев“ в посока полицията, включване по ул.„Великокняжевска“, с финал пл. „Хаджи Димитър“.

Награждаването на победителите се състоя в 12:00 ч. на площада, като Община Сливен бе осигурила индивидуални награди за всеки един участник в надпреварата и възпоменателен медал с логото на щафетата на всеки отбор. За победителите на първо, второ и трето място бяха осигурени купи, медали и спортни якета. Наградите бяха връчени от кмета на Сливен Стефан Радев.

„Помня тази щафета от ученическите си години, когато участвах в нея. През годините тя се е превърнала в традиция за нашия град. Радвам се, че и до днес интересът към нея е все така голям. Надявам се и Вие, и следващите поколения да продължите тази традиция“, заяви по време на награждаването кметът Радев.

Организатори на проявата са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен и АСК по лека атлетика в Сливен.

Още снимки от новината

...
Награждаване
...
Наградените ученици

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев