Учители-пенсионери от клуб „Будители“ празнуваха Международния ден на жената

Празник
07.03.2019 / 15:36

Над 30 учители пенсионери от клуб „Будители“ отбелязаха Международния ден на жената с тържество. Купонът се състоя на 7 март в ресторант „Приказка“ в Сливен.

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

Започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях – нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин.

В други страни темата за политическите и човешките права на жените, отстоявани от ООН, е силно застъпена, а на борбата за признаване на тези права на жените по света се гледа отговорно и с надежда.

В България денят се празнува и като Ден на майката, въпреки че според някои българи Благовещение (25 март) е християнският празник на майката и жената.

Празникът в ресторант „Приказка“ бе съпътстван с много танци и веселие.

Още снимки от новината

Празник

 

Тексти снимки:: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев